
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut yazılı bir açıklama yaparak, Karabük Merkez Belen Mahallesinde TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan konut projesinde, konut almak için banka kredisi alma şartının kaldırıldığını duyurdu.
Bu bağlamda, sözleşmelerini imzalayan, hatta bu arada yatırdıkları miktarları geri alanlar için yeni bir şans daha sağlanmış olup artık kredi çekme şartı kaldırılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde TOKİ Başkanlığı tarafından banka kredisi şartı kaldırılmıştır.
Sözleşme yapamayanlar 366 kişi yeniden 1 ila 23 Ekim 2020 tarihleri arasında Halk Bankasına müracaat ederek, kredi şartı aranmaksızın yeni sözleşme imzalayabileceklerdir. Müracaat yapanlar peşinatlarını yatırıp aylık taksitlerini ödeyerek konut sahibi olabileceklerdir.