
Çanakkale yeni otoban yapılmasıyla birlikte Balıkesir ve Manisa Bölgesine bağlanmasıyla, İzmir arası ulaşım yakınlaştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek haberine göre; gayrimenkul yatırımlarında Türkiye de en çok ilgi çeken bir ilimiz olma yolunda hızla ilerliyor.
Bölge emlak yatırımcılarının dikkatini çekmeye başladı
Son yıllarda yeni yapılan şehirler arası oto terminaliyle ve organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla birlikte Şehir çevresinde yapılan duble yoluyla ilimize ulaşım kolaylaştı diyen Tahir köstek Çanakkale Emlak yatırımlarında Adından Söz Ettiriyor ve ilimiz bölgesinde ve kepez çevresinde 3 + 1 ve 4 + 1 şeklinde asansörlü kombili yeni lüx konutlar dikkat çekiyor.
Anadolu’nun bir çok şehrinde gelerek yerleşen buradan daire dükkan arsa tarla gibi yatırım yapanların tercih ettiği bölge olma özelliğini taşımaktadır, ve yerli yabancı yatırımcılar tarafından bu bölgelerde ve çevresinde boğaz manzaralı Satılık villa ve müstakil lüx yalı Lapseki şehir merkezine dogalğaz gelmesiyle daire fiyatları yükselmeye başladı ve lapseki ilçemizde bir çok inşaat şirketlerinin konut yatırımları bulunmaktadır.
Çanakkale Lapseki köprüsüne yakın çevrelerde satılık Tarla ve arsaların fiyatı üç kat artı
İlimizin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır yakın ilçemiz Ezine süt ve süt ürünleriyle markalaşmış bir ilçemizdir bölgemizde çok sayıda meyve fidancılığı yapılmaktadır. Bayramiç ilçemizde Marmara bölgesinin meyve ihtiyacını karşılamaktadır.
Maden ocaklarıyla da bilen bir ilimizdir. Can ilçemizde kömür ocakları ve çok sayıda seramik işletmeleri bulunmaktadır. Biga ilçemiz sanayide lider bir ilçemizdir özetlemek gerekirse Doğtaş Mobilya fabrikaları ve İÇDAŞ Çelik Enerji Ve Tersane Fabrikası gibi sanayii yatırımları Biga ilçesinde sınırları içinde bulunmaktadır.
Çanakkale merkez ve ilçelerinde Çanakkale 18 mart üniversitesi bulunmaktadır. Bölge ekonomisinde çok büyük katkı sağlamaktadır. Bölgemizde çok sayıda öğrenci evi ve pansiyonlar bulunmaktadır. Bölge son zamanlarda sürekli göç alan bir bölgedir, talepler arttıkça gayrimenkul yatırımlarında Çanakkale merkeze yakın köy evi arsa tarla çok talep
görmeye başladı ve daire fiyatları iki kat arttı.