Engelli Raporuyla Ev Almak 2020

Engelli kişilerin almış olduğu raporlar %40 üzerinde ise devlet kendilerine maaş verir. Sosyal hizmetler müdürlüğü kendilerine her ay belli aralıklar da ödeme yaparlar. Devletin vermiş olduğu maaş sayesinde engellilerin hem araba hem de ev alması da mümkün. Ödeme imkanı planlandığı zaman maaşlarından belli bir miktar kesilir.

Bankalardan engelli kişiler ev alacağı zaman engelli ev kredisi kapsamında verilen kampanyalara bakmaları gerekir. Ancak engelli kişiler ev almak istedikleri zaman kendi bankaları üzerinden hizmet almaları gerekir.

Engelliler için kredi alacağınız zaman diğer vatandaşlara göre daha avantajlı olursunuz. Özellikle ödeme konusunda herhangi bir sorun yaşamadan kendi gelirinize göre ödemeleri de belirlemiş olursunuz.

Konut Kredisi Şartları

Bankalar engellilere konut kredisi verirken bazı şartların yerine getirilmiş olması gerekir.

  • Engelli olarak ev almak istediğiniz zaman engelli 2020 raporuna sahip olmak gerekir.
  • Engelli maaşı almak ve kendi bankaları üzerinden konut kredisi kullanmak gerekir.
  • Farklı bir bankadan kredi alacaksanız eğer maaşınızı da mutlaka o bankaya taşımanız gerekir.
  • Kredi notunuzun yüksek ve aynı zamanda herhangi bir bankayla problem yaşamamanız gerekir.

Genellikle bazı durumlar da kefil talep edilebilir. Bu nedenle ev alacağınız zaman banka sizden kefil talep edebilir. Bu nedenle engelli raporuyla ev almak 2020 şartlarını mutlaka araştırmak gerekir. 

Ev Kredi Oranları

Engelliler bankalardan konut kredisi alacağı zaman oranlara göre almalıdır. Engellilerim son 3 ayda sigortalı olmaları önemlidir. Banka oranları engelliler için daha düşük olacaktır. Ancak bu durum bankalara göre değişiklik gösterir. Bankaların belirlemiş olduğu oranlar dahilinde bankadan engelli üzerinden kredi alabilirsiniz.

Kredi Başvuru Hemen Çıkar Mı?

Engelliler için konut kredisi başvurusunda bulunduğunuz zaman genellikle kredi başvurusu hemen değerlendirilmeye alınır. Şubeden başvuru yapmak gerekir. Şubeden başvurular da en geç birkaç gün içerisinde başvuru sonucu da gelmiş olur. Herhangi bir problem yok ise eğer bankalar hemen değerlendirmeye alır. Ancak ödemeler de zorluk yaşadıysanız eğer veya gecikmeye girdiyseniz bu konuda sorun yaşamanız da mümkün.

https://www.birevimolsa.net/

https://www.birevimolsa.net/engelliye-konut-mujdesi/

https://www.birevimolsa.net/ev-almak-icin-tasarruf-yontemleri/

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*