TOKİ Başvurusu Nasıl İptal Edilir? İptal Başvuru Ücreti Nasıl Geri Alınır?

Adana
Adana

TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilecek Türkiye genelindeki 250 bin konut için sadece ilk iki günde 2 milyona yakın başvuru geldi. Bunun yanı sıra TOKİ arsa ve iş yeri için de başvurular sürüyor. Başvuru Ücretini Halkbank veya Ziraat Bankasına 500 TL yatırılıyor.  TOKİ Başvuru Ücreti nasıl geri alınır?

İnşa edilecek 250 bin sosyal konut için başvuruları kabul etmeye başlayan TOKİ, 31 Ekim’e kadar başvuruları kabul edecek. TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesine yalnızca ilk iki günde toplamda 2 milyonu aşkın başvuru yapıldı. Son başvuru gününe kadar bu sayının 5 milyon olması beklenirken birçok vatandaş da TOKİ Başvuru Ücretini almak istiyor. Çeşitli sebeplerden dolayı konut sahibi adayları, “TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır, TOKİ başvurusu nasıl iptal edilir” Başvuru Ücreti nasıl geri alınır? gibi konuları araştırmaya başladı.

TOKİ BAŞVURU İPTALİ NASIL YAPILIR?

TOKİ başvurusunu iptal etmek için TOK’nin sizi sözleşme için çağıracağı zamanı bekleyip, ilgili sözleşmeyi imzalamamız yeterli oluyor. Mutabakatın imzalanması sonrasında TOKİ aylık taksitlerin ödenememesi halinde ise konut satışı adına TOKİ iletişim sayfasından ulaşıp evin satışı konusunda bilgi alabilirsiniz.

TOKİ başvuru süreci 14 Eylül 2022 – 31 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Bu süreç içerisinde TOKİ başvurusunu iptal edenler yatırdığı 500 TL’yi ilerleyen dönemlerde hesaplarında görebilecek. Fakat TOKİ başvurusu, şartların yerine getirilmemesi durumunda iptal edildiyse 500 TL’niz yanacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*