Yeni Dünyada Toplu Raporlama – Oyuncular Neden Öfkeli

Yeni Dunyada Toplu Raporlama Oyuncular Neden Ofkeli

Oyuncular hala Yeni Dünya’daki raporlama sisteminden şikayetçi. Sistemle ilgili sorun, oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana devam ediyor.

New World, son birkaç aydır sorunlarla boğuşuyor ve oyuncular hala oyunu bırakmak için daha fazla neden buluyorlar  . Amazon Gaming Studio’nun popüler MMORPG’si, ilk birkaç haftasında binlerce oyuncunun katılmasıyla  başarılı bir  başlangıç yaptı. Hayranların oyuna bakış açısı,  yutturmaca ortadan kalkar ölmez ekşimeye başladı   ve oyun tasarımının doğasında bulunan sayısız sorun, oyun kırıcı hatalardan bahsetmiyorum bile, belirginleşti. Oyun stüdyosu, oyuncu memnuniyetini yeniden sağlamak için samimi girişimlerde bulunmuş olsa da, oyunun toplu rapor özelliğiyle ilgili bir sorun, oyuncular hesaplarının Yeni Dünya altını için eziyetlerini engelleyen hiçbir yerden yasaklandığını bildirdikleri için topluluklarıyla uzlaşma ilerlemelerini engelleyebilir  .

Toplu Raporlama Sisteminin Yaygın Kötüye Kullanımı

Oyun moderasyonu birçok oyun için zor bir konu olmuştur. Diğer oyunculara karşı binlerce rapor hazırlanırken, oyun titizliği herhangi bir hatadan ve haksız yaptırımlardan kaçınmak için bu raporları incelemek için zaman ayırır. Bununla birlikte, Amazon Gaming Studios’un hit MMORPG’leri için otomatik moderasyona güvenmeyi seçtiği bildirildi. Oyuncular bunu keşfettiğinde, yüzlerce kişi rakip oyuncuların Yeni Dünya hesaplarını yasaklamak için bu özelliği kullanmaya başladı.

Düşman oyuncular, söz konusu oyuncular yanlış bir şey yapmamış olsalar bile, yasaklanmalarını sağlamak için diğer oyuncuları toplu olarak bildirmeye başlayacaklardı. Hatta bazıları, rekabeti azaltmak için istilalara karışan oyuncuları rapor etmeye bile başladı. Hizip savaşlarının bölge kazanmada önemli olduğu bir oyunda, bazı gruplar bu özelliği rakip hizip liderlerini veya güçlü oyuncuları ortadan kaldırmak için kullandılar. Otomatik modlar harekete geçmeden önce oyuncuların yalnızca 15 diğer oyuncu tarafından toplu olarak rapor edilmesi gerektiği anlaşılıyor. Bu  , şirketlerin birisinin oyundan yasaklanmasının son derece kolay olduğu anlamına gelir.

Yüzlerce oyuncu bu özellikten şikayetçi olsa da, Amazon Gaming Studios daha önce moderasyon incelemelerinin otomatik olduğunu reddetti. Oyun stüdyosu, her raporun uygun eylemleri veya yaptırımları sağlamak için bir insan tarafından incelendiğini belirtti. Bununla birlikte, oyuncuların yasaklama sistemi ile ilgili deneyimleri değişmedi ve bu da oyuncuların aksini düşünmesine neden oldu.

Bir Reddit kullanıcısı,  bir Twitch yayıncısının, düşman şirketin liderini rapor etmek için sohbetini nasıl anlattığını, böylece hizip savaşını kazanabileceklerini anlattığını anlattı. Flama, yasaklama sisteminin sömürülebileceğinin açıkça farkındaydı ve bunu kendi avantajlarına kullanmaya karar verdi. Ne yazık ki, şirketleri yaptıkları kitlesel raporlara rağmen savaşı hala kaybetti.

Başka bir oyuncu, yeşil bir şirketi işgalden çıkardıktan sonra arkadaşının oyundan nasıl kalıcı olarak yasaklandığına dair hikayesini anlattı. Oyuncu oyunun resmi forumunu kullandı ve  arkadaşını toplu olarak rapor ettiğini itiraf eden suçlanan şirketin ekran görüntüsünü yayınladı. Oyuncunun arkadaşı, istilalar sırasında kuşatma motorlarının önünde duran ve diğer oyuncuların bunları kullanmasını engelleyen kederli oldukları için şirketi kaldırdı. Toplu rapor kinle yapıldı, ancak kullanıcının arkadaşı hala kalıcı olarak yasaklandı. Örneğin, bir şirket, masum olsalar bile,  bir oyuncuyu Yeni Dünya eşyaları satın aldığı için  toplu olarak rapor edebilir.

Tartışmalarla Dolu Bir Oyun

Bu sorun, oyuncuların oyunda uğraşmak zorunda kaldıkları ilk sorun değil. Yeni Dünya’da ortaya çıkan ilk sorun, oyuncuların binlerce altın üretmelerine izin veren bir aksaklığı kötüye kullandıkları altın çoğaltma istismarıydı. Bu sorunu, oyun sonu içeriğini çok daha zorlaştıran popüler olmayan değişiklikler veya güncellemeler izledi. Bu güncellemelerden bazıları, kullanıma sunulduktan sonra bile oyuncu tabanına iletilmedi. Amazon Gaming Studios’un bu sorunlara yavaş yanıt vermesi ve şeffaflık eksikliği oyuncuları kızdırdı.

Bu sorunlar, oyunun oyuncu tabanı azalmaya devam ettikçe Yeni Dünya topluluğunu derinden etkiledi. Lansmanı sırasında neredeyse bir milyon oyuncudan, oyunun şu anki nüfusu şimdi bir zamanlar olduğu gibi sadece bir kısmı. Oyunun Steam Store’daki incelemesi, haftalar içinde çoğunlukla olumludan karışıklığa düştü. Bu, oyuncuların oyunla ilgili ne kadar hayal kırıklığına uğradığını gösteriyor.

Amazon, son birkaç ay içinde çok şey öğrendi. Geliştiriciler, güncellemelerinin ve yamalarının kullanıma sunulmadan önce neredeyse mükemmel ve optimize edilmiş olduğundan emin olmak için yavaşladıklarını belirttiler. Oyun stüdyosu, bu değişikliklerle oyunun nasıl oynanacağı ve Yeni Dünya altınının nasıl kazanılacağı ile ilgili herhangi bir güncelleme yapabileceklerinin sorunsuz ve eğlenceli hale geleceğini umuyor.

Ayrıca, sürekli olarak güncellemeler yayınlayarak ve topluluk tarafından verilen zorlukları kabul ederek toplulukla bağlantı kurmak için adımlar attılar. Her ne kadar New World geliştiricileri hatalarını ve öngörülerini telafi etmek için adımlar atmış olsalar da, toplu rapor sistemi gibi çözülmemiş sorunlar oyunun ilerlemesini engellemeye devam edecek. Amazon Gaming Studios, toplu rapor sorununu mümkün olan en kısa sürede ele almak zorunda kalacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*