İş Hayatında Yaşadığınız Sorunların Üstesinden Gelebilmeniz İçin 7 Altın Öneri

is hayatinda
is hayatinda

İş hayatını son derece zorlu süreçlerden geçilerek başarının kovalandığı, birçok negatif faktörün aşıldığı, uzun soluklu, meşakkatli bir yolculuğa benzetmemiz mümkündür. İş hayatında karşımıza birçok prosedürel engeller çıkabildiği gibi, çalışma arkadaşlarımız ya da iş ortamındaki yöneticilerimiz ile de aramızda zaman zaman anlık problemler çıkabilmekte.

Bu problemler genellikle anlık olup, olası bir fikir teattisinde kolaylıkla çözülebilen sorunlar olabildiği gibi bazen de işi bırakmamıza, kendi iç motivasyonumuzu kaybetmemize ve ruhsal bir çöküntüye uğramamıza kadar ilerler. Bu nedenledir ki, iş hayatında dinginliği ve motivasyonu yakalamak oldukça önemlidir.

Tabiî ki iş hayatı boyunca karşınıza birçok sorun çıkacaktır ama yine de siz siz olun bu sorunların üstesinden gelebilmek için kendinize ait birkaç metodik hareket tarzı belirleyin! Bu sizi iş hayatınızda rahatlatacaktır.

Bu yazımızda iş hayatında karşılaştığımız sorunların üstesinden gelebilmeniz, çalışma arkadaşlarımız ile çok daha sağlıklı bir iletişim kurabilmeniz adına sizlere birkaç taktik vermek istiyoruz.

Önce Kurumunuzu ya da İşinizi Doğru Seçin
İş hayatında sorun yaşamamanız aslına bakarsanız pek de mümkün olabilecek bir şey değildir. Yine siz bu sorunları en aza indirmek için elinizden geleni yapabilirsiniz.

İşe çalışmayı seçtiğiniz kurumun güvenilirliği, çalışanlarının insani tavırlarının bilinirliği, dürüstlük ile tanınırlığı gibi olgularda garanti duyabileceğiniz bir şirket ile çalışarak başlayabilirsiniz.

Tabiî ki yine hangi iş yaptığınızın da işyerinizde yaşayacağınız sorunları en aza indirmek de önemli olduğu aşikârdır.

Çalışma Arkadaşlarınız İle İletişiminizi Sıcak Tutun
İş hayatında en büyük aktörler çalışma arkadaşlarınızın kendisidir. Hangi şirkette çalışırsanız çalışın çalışma arkadaşlarınız ile aranızda olan iletişimin güçlü olması en az sorunla karşılaşmanız anlamını taşır.

Bu nedenledir ki, iş hayatınızdaki arkadaşlarınız ile aranızda oluşacak samimi bir iletişim, size çoğu sorunun üstesinden gelebilmek için açılan bir kapı gibidir.

Yöneticilerinizin Her Dediğine Aldırış Etmeyin
Birlikte çalıştığınız yöneticileriniz ile aranızda oluşacak diyalog tarzı oldukça önemli bir olgudur. Çünkü yine geldiğiniz nokta, az sorun ile karşılaşabilmeniz için sağladığınız olumlu iletişimin ta kendisidir.

Siz istediğiniz kadar yöneticileriniz ile iyi geçinmeye odaklanın ancak iş hayatında iletişimin tıkandığı yerler de olmuyor değildir. Bazen yöneticileriniz sizin üstünüze olduğundan fazla gelecek adeta sizi kışkırtacaktır. Bu durumda lütfen sakinliğinizi koruyup, her söyleneni ciddiye almamaya ve deyim yerinde ise biraz vurdumduymaz olmaya çalışın.

Bir Sorun Karşısında Önce Derin Bir Nefes Alın
İş hayatından karşılaştığınız bir sorun karşısında biraz durup, dinlenmek ve daha sonra aksiyon almak daha mantıklı olacaktır.

Son derece sinirli, her sorunu agresiflikle çözmeye çalışan bir birey olarak iş hayatında işiniz oldukça zor bir hal alacaktır. Bu yüzden gerek iş arkadaşlarınız ile gerekse yöneticileriniz ile aranızda çıkan huzursuzluklarda durup, derin bir nefes almanız ve konuya böyle eğilmeniz sizler için daha doğru olacaktır.

Küçük Meseleleri Hemen Büyütmeyin

İş hayatından karşılaştığınız bir sorun sizin için hayat memat meselesi haline gelmesin!

En ufak sorunları büyüten deyim yerinde ise, havadan nem kapan bir birey olarak iş hayatında işiniz oldukça zor olacaktır. Bu sebepledir ki, ofiste karşısına gelen küçücük meseleleri büyütüp, iş hayatını tabir yerinde ise kendisine zindan eden bireyler çok daha fazla yıpranmaya müsait olan personellerdir.

Ofis Ortamında Sorun Çözücü Bir Rol Benimseyin
İş hayatında sorunların üstesinden kolaylıkla gelen, küçük meseleleri büyütmeyen ve uzlaşmacı bir tutum sergileyen her birey son derece rahat çalışacaktır.

Ofis ortamınızda her zaman sorunları çözmeyi başarabilen, akıl danışılan, olgun bir çalışan olarak isim yapmanız, sizin ve işinizin geleceği için oldukça önemli bir kıstas olacaktır.

Hayatın İşinizden İbaret Olmadığını da Bilin
İş dünyası oldukça meşakkatli bir dünyadır. Sabah erken kalkmalar, ofislerde geçirilen uzun süreler, kendi ailenizle geçireceğiniz vakitten feragat edilen çoğu anlar ve daha birçok zorluk, iş hayatında karşınıza çıkabilecek cinsten şeylerdir. Bu nedenle iş hayatınız ile sosyal yaşamanız arasında mutlak bir ayrım yapmanız gerekmektedir.

İşten fırsat bulduğunuz zamanları aileniz ile keyifli vakit geçirerek değerlendirebilir, arkadaşlarınız ile son derece zevkli aktivitelere katılabilirsiniz.

Unutmayın hayat sadece iş dünyasından, toplantılardan, bilgisayarlardan ve dosyalardan ibaret değildir!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*