İzmir ‘de 700 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Kül oldu

Futbol Sahası
Futbol Sahası

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar’a sıçrayan yangına ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın yandığını belirtti.

Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum ve Milas’taki 2 yangının büyük ölçüde kontrol altında olduğunu, ilerleyen saatlerde oradaki ekiplerden takviye alarak İzmir’deki yangına daha hızlı müdahale edeceklerini belirtti.

İzmir’de Urla Yağcılar ve Karabağlar’da çıkıp Seferihisar sınırlarına kadar varan bir yangının olduğuna dikkati çeken Bekir Pakdemirli, “Urla yangını neredeyse tamamen kontrol altında, soğutma çalışmaları devam ediyor. Buradaki yangınla ilgili gece boyunca ekiplerimizin sıkı çalışması bize neticeyi aldırdı. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber helikopterlerimizin pervanelerinin dönmesi ve meteorolojik şartların daha olumlu seyrediyor olması, hava araçlarının daha rahat çalışması nedeniyle biraz daha hızlı netice almaya başladık.” dedi.

700 Futbol sahası Büyüklüğünde alan kül oldu.

Gazetecilere açıklama yapan Bekir Pakdemirli; “Onun dışında en önemli şey ağaçlarımızın, bitki örtümüzün ve yaban hayatımızın kaybolmuş olması. Dün Cumhurbaşkanımızla da konuşurken aslında yangın büyüklüğü 50-100 hektar arasındayken 500 hektara kadar bir alanın yanabileceğini söylemiştim. Bugün kabaca yukarı çıktığımızda o 500 hektarı, kesin olarak hesaplamamakla birlikte 500 hektar gözüküyor. Burada şu var, sevindirici taraf şu, özellikle yaban hayatı için, hep bir parçalı şekilde yanmış yani tamamen yanan bir alan yok. Hep parça parça yanan alanlar var. Yanan alanın şu ana kadar aşağı yukarı 700 futbol sahası büyüklüğünde.

24 helikopter, 280 arazöz, 35 dozer, 1150 personelle mücadele ediyoruz. Yangınla mücadelemiz sürüyor. Yangınlar genellikle ihmal ve dikkatsizlikten çıkıyor. Özellikle yazın mangal, piknik, bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Yoldan geçilirken atılan bir sigaraya çok dikkat etmek gerekiyor. Ormanda bulunan yere düşmüş bir şişeye dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü belli koşullar bir araya geldiği zaman, ısı, nemin düşmesi ve rüzgarın artması, çok ufacık bir kibrit çaksanız dahi çok büyük yangınlara sebebiyet verebiliyor. O yüzden yangınlara duyarlılıkta da ülkemizin dünya ülkeleriyle yarışır bir hale gelmesini diliyoruz. Biz yangınlarla mücadelede hakikaten en iyi ülkelerin arasındayız, en iyisi de diyebiliriz. Teşkilatımız bu konuda iyi ama vatandaşımızın duyarlılığını da bu seviyelere çekmemiz gerektiğini söylüyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*