Bankalara faizi indirin çağrısı

Bankalara faizi indirin çağrısı
Bankalara faizi indirin çağrısı

Tüketici kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi için yeni müjdeli haber beklentileri arttı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 250 bp faiz indirim kararının ardından ilgili kredi kampanyalarının artması bekleniyor. Kamu bankalarının geçtiğimiz aylarda başlattığı konut , taşıt ve ihtiyaç kredisi kampanyaları yoğun ilgi görmüş, özellikle inşaat sektörü ilgili kararlar sayesinde rahat bir nefes almıştı.

Konut kredisi kampanyalarının art arda gelmesinin ardından tekrar canlanan inşaat sektörü, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yeni faiz indirim kararının ardından başlayabilecek kampanyalara odaklanmış durumda. Geçtiğimiz aylarda kredi faizlerindeki büyük artış inşaat sektörünü derinden yaraladığı gibi, ev sahibi olmak için konut kredisi çekme hevesindeki vatandaşların da boynunu bükmüştü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanının değişiminin ardından art arda gelen faiz indirimlerinin ardından kamu bankaları konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinin yanı sıra taşıt kredisi kampanyaları da yaparak faiz indirimine gitmiş, faiz indirimlerine özel sektörden bankalar da katılmıştı. Faiz indirimlerinin ardından harekete geçen taşıt sektörü ve inşaat sektörü, alınan son faiz indirimi kararının ardından daha da derin nefes aldı. Kamu bankalarının konut kredisi faizlerinde daha da aşağı gidip gitmeyeceği henüz netleşmezken, konut kredisi çekmek için bekleyen vatandaşlar yeni kampanya müjdesi beklediklerini dile getiriyor.

Hali hazırdaki kredi faizlerinin dahi uzun vadede düşünüldüğünde can sıkıcı seviyede olduğunu belirten bir çok kişi, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararının yeni kampanyalara yansımasını beklediklerini dile getiriyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*