Hastaneye ücretsiz ulaşım sağlayan otobüse kayyum engeli

Hastaneye ücretsiz ulaşım
Hastaneye ücretsiz ulaşım

GERİ ADIM ATTI, OTOBÜSLER İADE EDİLDİ

Kayyum atanmadan önce HDP’li Bismil Belediyesi’nin talebi doğrultusunda DBB tarafından tahsis edilen ve ilçe merkezinin dışında bulunan Bismil Devlet Hastanesi’ne ücretsiz ulaşım sağlayan 2 otobüsün geri alınması için Belediye’ye yazı gönderildi.

Gönderilen yazıda, tahsis işlemi iptal edildiği otobüslerin geri alınması kararı yer alıyor. Gönderilen tebligatta otobüslerin geçici olarak görevlendirildiği ve kararın DBB Meclisi tarafından ve oy birliği ile alındığı bilgisi yer alıyor. Kararın altında DBB’ye kayyum olarak atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun imzası bulunuyor.

Karara tepki gösteren Bismil Belediye Eşbaşkanları, Belediye Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ilçe merkezinden hastaneye doğru düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Düzenlenen yürüyüşün ardından hastane önünde açıklama yapılarak otobüslerin geri verilmesi çağrısı yapıldı.

 

Yürüyüşten 2 saat sonra DBB’nin geri adım attığını ve otobüslerin geri verildiği bilgisini veren Ayaz, “Tepkinin ardından geri adım atmak zorunda kaldılar. Ancak bu kez Bismil Belediyesi’ne bağlı olarak değil DBB’ye bağlı olarak çalışmaya başladı. Geri alınmasaydı vatandaşların sağlık hizmeti aksayacaktı” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na atanan Güzeloğlu: Belediye kaynakları PKK’ya tahsis edilmeye başlanmıştır Sputnik Türkiye’ye konuşan Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz, “Bundan 4 ay önce talebimiz doğrultusunda DBB bize 2 otobüs tahsis etti ve masrafları Bismil Belediyesi’ne ait olmak üzere hastaneye ücretsiz sefer yapıyordu. Ancak 2 gün önce otobüsleri geri almak istediler. Ben de ‘Bismil’de değilim gelin yarın konuşalım’ dedim. Sonuçta halka bir hizmettir bu ve ücretsizdir. Bismil halkının faydasınadır. Bunu dememize rağmen ‘Yok meclis kararı aldık bu otobüsleri götüreceğiz’ dediler. Cuma günü otobüslerin birini zorla aldılar, diğerinin anahtarı bendeydi. Cuma namazından çıkınca otobüsün yanında basın açıklaması yaptık ve halkımızla birlikte hastaneye yürüyerek tepkimizi dile getirdik” dedi.

İçişleri Bakanlığı: Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanları görevden uzaklaştırıldı

Yürüyüşten 2 saat sonra DBB’nin geri adım attığını ve otobüslerin geri verildiği bilgisini veren Ayaz, “Tepkinin ardından geri adım atmak zorunda kaldılar. Ancak bu kez Bismil Belediyesi’ne bağlı olarak değil DBB’ye bağlı olarak çalışmaya başladı. Geri alınmasaydı vatandaşların sağlık hizmeti aksayacaktı. Böyle yaparak HDP’li seçmene ceza vermek istediler. Ancak tepkiden sonra geri adım attılar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*